добър ден искам някой да ми прати схема или да ми каже как най лесно мога да си поставя ДРЛ модул на дългите .. трябва ми постоянен + не е проблем ; + при контакт не го знам каде е ; + при подаване на габарит не го знам каде е ; и къде да свържа кабела за дългите светлини
Известие
Collapse
No announcement yet.
DRL модул за 166
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщениеКолеги ако има някой със допълнителни дневни светлини да качи някоя снимка да видим как изглеждат и как се монтират че и мен ме хвана мерака да побългарявам трактора.
http://clubalfaromeo.com/forum/showp...4&postcount=24
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщениеА някаква схема на връзване , иначе като идея е добре,
какво ще рече 20 процента около 10 вата ли ?
Схемата на свързване е елементарна:
Свързването при 156 обаче е малко по-особено. Писано е в раздела по въпроса.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Здравей колега ''ecotronic'', извинявам се, че пиша в темата на колегата. Аз имам 146-ца и си взех модула, който ти препоръчваш.Монтирах го сравнително лесно и работи идеално. Обаче след едноседмично ползване забелязах, че когато карам на дневни светлини(основните не са включени) брояча на километрите не отчита коректно(при изминати 200 отчита 180).Също така няма и прекъснат режим на чистачките(на двете положения работят постоянно).
Когато включа габарити или фарове проблема изчезва. Въпроса е може ли да се оправи проблема и на какво се дължи?
БЛАГОДАРЯ предварително!!!Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Comment
-
Здравей!
Опитай да откачиш само изходния канал на модула (да прекъснеш веригата към крушките на дългите светлини) и виж дали пак километражът и чистачките ще работят некоректно.
Ако при това положение се оправят, то най-вероятно проблемът се дължи на смущения, които модулът внася в ел инсталацията.
Решението е да свържеш успоредно на изхода му един кондензатор, който да изглажда въпросните пулсации.
Електролитен кондензатор с капацитет около 1000 мF и работно напрежение 25V (или по-високо) би трябвало да свърши работа.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Благодаря много колега, ще направя това което ме посъветва. Само дето съм запоил всички кабели и ще трябва да ги режа, но няма как.Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
Comment
-
Двуканален е, има 2 кабела които излизат от него за светлините(къси или дълги). Утре ще пробвам и ще пиша какво е станало.
Благодаря за отделеното време!Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко нямаш впредвид конкретен DRL модул, аз ти препоръчвам този.
Много лесно се монтира и работи безупречно.
Най лесно се свързва към блока с релета и бушони на предния ляв калник.Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Comment
-
Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщениеуправление + или управление - е по подходящ да взема
Управление (-) е за коли с положителен полюс на шаси.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Здравей колега днес следобед пробвах това което ми каза да направя. След това с един приятел който разбира малко от токове сложихме такъв кондензатор, като го свързахме на единия изходен кабел(модула както писах е двуканален).След слагането му поне чистачките се оправиха, но радостта ми бе кратка около 3-4 мин., защото бушона на модула изгоря и не разбрах защо така стана.
Другото което се сещам е, че като модула заработи със свързан кондензатор се чува някакво жужене откъм таблото, а преди като го нямаше кондензатора жуженето го имаше само при стартиране на светлините и до достигането на процента който е избран и изчезваше.
Някаква идея какво се случва ще ми е от полза, защото човека с който слагахме кондензатора не му идва нищо на ум!
ПОЗДРАВИ!!!Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
Comment
Comment